932 262 392 | Urgencias 24h · 933 298 150

La identificació dels gossos i els gats és obligatòria a Catalunya. Gràcies al registre de les mascotes mitjançant microxip a l’AIAC (l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia pertanyent al Col·legi de Veterinaris de Catalunya), ara resulta molt més senzill recuperar els animals perduts. Recorda comprovar periòdicament les dades de la teva mascota i d’actualitzar-les en cas de la modificació de qualsevol dada com a propietari: adreça, telèfon, dades nou propietari, etc.

Com pots identificar la teva mascota?

Identificar a la teva mascota és molt senzill. Simplement has de venir a la nostra clínica veterinària del carrer Aragó de Barcelona i li implantarem un microxip subcutani a la zona superior del coll. Crearem una fitxa relacionada amb el xip de la mascota i apuntarem totes les dades del propietari. A partir d’aquest moment, el xip identificarà al teu gos o gat amb tu, i formaràs part d’una base de dades que us relacionarà de per vida.

Aquest sistema permet trobar molt fàcilment al propietari i localitzar-lo en cas de pèrdua mitjançant la lectura del xip. De manera que si canvien les teves dades de contacte, hauràs d’avisar per modificar-los en el registre.

Recorda també que si has adoptat al teu gos o gat en una protectora, el xip tindrà les teves dades recollides en el moment de l’adopció. Quan portis a la teva mascota ho comprovarem i les actualitzarem en cas necessari.

 

Identificar al teu gos o gat t’ajudarà a localitzar-lo si es perd o s’escapa

Xapes identificatives per a gossos o gats

A més d’identificar a la teva mascota amb un microxip, t’aconsellem penjar una xapa identificativa de metall al collar o l’arnès. A la xapa t’aconsellem posar el nom de la teva mascota i un o dos números de telèfon de contacte. D’aquesta manera, si algú la troba podrà trucar-te de seguida i ajudar-te perquè torni a casa sa i estalvi. 

Què has de fer si perds a la teva mascota?

La pèrdua d’una mascota és un moment de molt estrès i angoixa. Et donem alguns consells de com has de procedir si en algun moment et passa, ja que és habitual quedar-se en blanc i no saber com actuar.

El primer que has de fer és denunciar la pèrdua de la mascota a la comissaria de policia més propera. Després has de trucar al telèfon del registre d’animals de la comunitat autònoma a la qual pertanys per notificar la pèrdua. El telèfon està a la targeta que se’t lliura després d’identificar al teu gos o gat. Però si no el tens a mà o no ho recordes, només has de trucar al nostre centre veterinari i et proporcionarem el telèfon de contacte del registre.

El més habitual és que algú trobi a la teva mascota i la porti a comissaria, a un veterinari proper o a una protectora d’animals perquè la identifiquin i avisin al seu propietari. Així que si el teu pelut o peluda té xip i/o xapa, no tindràs res a témer!

Si necessites més informació, pots trucar-nos al 932 262 392 i t’atendrem de seguida. Mentrestant, et deixem un vídeo de l’AIAC i un enllç a la nostra campanya d’identificació de mascotes.