932 262 392 | Urgencias 24h · 933 298 150

Jony és un gat que va venir al nostre centre veterinari de Barcelona perquè a casa havien notat que últimament bevia i orinava molt, i mostrava menys activitat diària. També havien notat que al principi vomitava esporàdicament contingut del menjar, però darrerament vomitava molt més sovint.

Vam realitzar una sèrie de proves per determinar si hi havia alguna patologia que pogués provocar aquests símptomes. Aquestes proves van consistir en una analítica de sang completa i dues proves de diagnòstic per imatge: radiografies i una ecografia.

A Jony se li va diagnosticar una insuficiència renal a causa de qualificacions a la pelvis i calzes renals, així com atròfia renal en un dels seus ronyons, de manera que aquest ronyó no estava fent la seva funció i estava provocant que Jony no es trobés bé.
Es va plantejar una nefrectomia per eliminar aquest ronyó que no estava fent la seva funció i així poder millorar els símptomes.

Una nefrectomia consisteix en treure un dels ronyons que, per qualsevol motiu, ha deixat de funcionar o no funciona correctament, i fa que el pacient tingui símptomes cada vegada més acusats d’una insuficiència renal.

En el cas de Jony, es va optar per una nefrectomia per laparoscòpia, que consisteix en extirpar el ronyó a través d’unes petites incisions que es fan a l’abdomen, amb una càmera i pinces especials que segellen els teixits. La laparoscòpia permet intervenir sense fer una incisió tradicional, la qual seria molt gran en comparació amb les incisions d’una laparoscòpia.

D’aquesta manera, reduïm el risc d’infeccions, es produeix menys dolor a la intervenció i, per tant, necessitem menys anestèsia durant la intervenció i menys analgèsics al postoperatori, el temps d’ingrés de recuperació es disminueix dràsticament i les complicacions postoperatòries són molt menors.

Jony va rebre l’alta al dia següent i va mostrar normalització analítica a les 72 hores de la intervenció. S’ha recuperat molt bé i pot tornar a fer una vida normal.

nefrectomia laparoscipia Grup Riera Alta
nefrectomia laparoscipia Grup Riera Alta
nefrectomia laparoscipia Grup Riera Alta
gato jony recuperado