932 262 392 | Urgencias 24h · 933 298 150

Laika és una gosseta que ens van derivar d’un hospital veterinari on havia ingressat perquè va ser atropellada per un tren i s’havia trencat la cadera. Després de revisar les diverses lesions, van decidir no operar la cadera i començar el procés de rehabilitació.

A la Clínica Veterinària Sant Andreu de Barcelona disposem del servei especialitzat de rehabiitació amb diverses tècniques innovadores per facilitar la recuperació de l’animal.

La Laika va començar a recolzar la major part del cos després de tres sessions de Massatge, Cinesiteràpia Activa, Acupuntura i Magnetoteràpia. I després de cinc sessions, ara només ha de prendre antiinflamatoris de forma puntual. A més, superada la fase aguda, hem començat a treballar la recuperació muscular amb Massatge, Electroacupuntura i Ultrasons. Poc a poc torna a ser la gosseta juganera de sempre!

Aquí t’expliquem breument els beneficis que aporta cada tècnica aplicada al procés de rehabilitació: massatges, cinesiteràpia passiva i cinesiteràpia activa assistida, Acupuntura i Electroacupuntura, Diatèrmia (Rehabilitació Indiba), Magnetoteràpia i Ultrasons.

El MASSATGE és molt beneficiós perquè:

-Augmenta la temperatura del teixit i, per tant, augmenta la taxa metabòlica. Això produeix un augment de l’activitat i millora la cicatrització.
-Estimula els receptors de la dermis que promouen la disminució de pressió sanguínia i freqüència respiratòria, així com la disminució dels nivells de cortisol, activant el SNP (sistema nerviós parasimpàtic) i disminuint el SNS (sistema nerviós simpàtic), de manera que disminueix l’estrès, millora el sistema immunitari i disminueix el dolor.
-Augmenta o disminueix el to muscular segons la tècnica que s’apliqui, aconseguint alleujar contractures, o augmentar plasticitat.

Apliquem diverses tècniques de massatge, segons pressió, direcció, velocitat, profunditat… Parlem de Strocking, Effleurage, Amassament, Pressió circular, Percussió i Fricció.

La CINESITERÀPIA PASSIVA (CNP) consisteix en mobilitzar una articulació sense contracció muscular activa per part del pacient. Els objectius i beneficis són:
– Preveu la contractura de l’articulació i l’escurçament de teixits tous.
– Manté la mobilitat entre teixits.
– Redueix el dolor.
– Millora el flux sanguini i limfàtic.
– Incrementa la producció i difusió de líquid sinovial.

La CINESITERÀPIA ACTIVA (CNA) són uns exercicis terapèutics per incrementar i reforçar la musculatura, ajudant així a millorar l’estabilitat articular. Hi ha diferents exercicis segons la part que vulguem treballar: seients, serpentines, càrregues alternes… Poden ser lliures o amb ajuda (CNAA Cinesiteràpia activa assistida).

La REHABILITACIÓ INDIBA serveix per tractar qualsevol patologia musculoesquelètica, per controlar el dolor i com a tractament per aquells animals que no ponden sotmetre’s a una cirurgia. És totalment inocua, no té efectes secundaris i accelera el procés de regeneració i de cicatrització dels teixits.

Amb l’ELECTROESTIMULACIÓ aconseguim tant l’analgèsia com la contracció muscular per augmentar la massa muscular, amb l’ACUPUNTURA controlem el dolor i amb la MAGNETOTERÀPIA estimulem l’ossificació, la cicatrització de ferides, la relaxació muscular, la vasodilatació local amb efecte tròfic, l’efecte antiinflamatori, l’efecte de regulació circulatòria i l’efecte analgèsic.

CasoClinicoLaika-Rehabilitacion2