932 262 392 | Urgencias 24h · 933 298 150

L’opinió dels gerents de clíniques veterinàries

L’empresa de serveis de gestió estratègica i màrqueting digital Myvetpet Consulting entrevista a Álvaro Molins, gerent de Clínica Veterinària Veteros de Barcelona que forma part del Grup Riera Alta. Mitjançant aquesta entrevista donem veu als gerents de clíniques veterinàries i divulguem part de la feina que realitzen al capdavant dels seus negocis, posant en valor l’esforç diari que exigeix aquesta difícil professió i que fan de la veterinària un servei essencial per a la societat moderna.

Myvetpet – La vocació
Quan vas decidir que volies ser gerent d’una clínica veterinària i com es va materialitzar?

Ja sé que sona a tòpic, però ja des de ben petit em tenien enamorat els animals, era el típic nen que no deixaven tenir gos però que se les apanyava per tenir tot tipus d’animals a casa. Ja de gran vaig començar a estudiar Auxiliar Veterinari motivat per la meva germana gran. Finalitzada l’acadèmia, vaig tenir la sort d’entrar a treballar a l’Hospital Veterinari Riera Alta. Allà vaig ocupar diverses funcions aprenent una mica de tot en el sector. Alhora em vaig seguir formant amb cursos relacionats tant amb la salut animal com amb temes de gestió i màrqueting en clíniques veterinàries. Amb el temps vaig decidir fer un pas més enllà i juntament amb Javier Sanchez de Rojas, Gerent de l’Hospital Veterinari Riera Alta, vam ampliar el grup Riera Alta amb la Clínica Veterinària Veteros. Des de llavors ha plogut una mica però segueixo amb la mateixa il·lusió del primer dia.

Myvetpet – La clínica
Per què decideixes instal·lar una clínica veterinària a Barcelona? Explica’ns quins canvis has realitzat des dels inicis i quins serveis ofereixes actualment als teus clients.

Ho vam decidir per logística. La clínica forma part del grup Riera Alta i, per situació, era la millor opció per poder oferir també als nostres clients tots els serveis d’especialitat que ofereix l’Hospital com hospitalització, traumatologia, cardiologia, etc. Vam emprendre aquesta aventura Yolanda Brils com veterinària i jo com ATV. Els principis van ser més durs, ja que tota la feina de gestió ho duia a terme a l’acabar la meva jornada laboral. A poc a poc vam ampliar personal incorporant Jesús Parro com a veterinari i Soraya Martín com ATV. Amb aquestes incorporacions millorem el nostre servei d’atenció a client i d’altra banda reduïm el temps d’espera tant en visites com en cirurgies.

Pel costat tècnic, vam adquirir un equip de radiologia digital i un ecògraf amb els quals millorem el nostre diagnòstic per imatge. De la mateixa manera actualitzem el nostre servei de laboratori amb l’adquisició d’un complet i avançat equip de laboratori. Amb això podem realitzar multitud de proves per donar el diagnòstic més ràpid i concret possible.

També ampliem el nostre espai dedicat a alimentació, complements i joguines. Oferim tot el necessari per mantenir la millor qualitat de vida de les mascotes. Ens esforcem per dur a terme una adequada medicina preventiva mitjançant revisions, vacunes, desparasitacions i alimentació adequada a cada animal. Actualment disposem de servei de consulta general, cirurgia, radiologia, ecografia, analítica i tractaments oncològics.

Myvetpet – L’equip
Quant de temps porta l’equip amb tu? Quines són les seves funcions?

Yolanda porta amb nosaltres des del 2014, any en què vam començar a Veteros, Jesús i Soraya porten dos anys formant part del nostre equip. Soraya s’encarrega de l’atenció al client en la recepció, comandes i control d’estocs, així com d’ajudar els veterinaris en tot el que es requereixi, ja sigui per realitzar analítiques com radiografies i cirurgies. Yolanda i Jesús coordinen el seu treball com a veterinaris tant per realitzar visites com cirurgies, de manera que es puguin atendre amb la menor demora possible. La meva funció a dia d’avui és de suport a Soraya per suplir el seu lloc quan és requerida pels veterinaris i així poder dedicar la resta del temps a tots els temes administratius de la clínica.

Myvetpet – La gestió del temps
Com organitzes les principals tasques de la clínica veterinària perquè els clients quedin satisfets dels vostres serveis, dedicar temps a la gestió de l’empresa i a més fer de pare??

Doncs la veritat és que, com tot, al principi va ser dur i complicat. A més, cal tenir en compte que els temes administratius i de gestió m’agafaven de nou, però el meu soci Javier em va donar suport en tot i ho vam anar superant. A dia d’avui tot és molt més fàcil gràcies al gran equip que tenim.

Equip0 Veteros clínica veterinaria de Barcelona
Radiografa mascotas en Veteros Clínica Veterinaria de Barcelona

Myvetpet – La gestió estratègica
Ets un gerent de clínica veterinària que sabem dediques part del teu temps a analitzar quines coses passen i per què passen en el teu negoci. Quins beneficis t’aporta dedicar part del teu temps a la gestió estratègica de la clínica veterinària?

Era un camp totalment nou per a mi. Vaig començar a adquirir certs coneixements sobre això amb diversos cursos de gestió que impartien tant laboratoris com a distribuïdors. Veient la importància d’aquest tema en l’evolució d’un negoci, vam optar per un assessor extern que ens va fer tenir una visió de la clínica més estratègica. Des de llavors, dediquem temps a organitzar accions que beneficiïn tant a la clínica com als nostres clients, com campanyes, promocions i descomptes.

Myvetpet – La visibilitat a internet
Què penses d’estar a internet? Necessitat o obligació?

A dia d’avui per a nosaltres considero que internet és una necessitat per poder transmetre tota la informació veraç que requereixen els nostres clients i una obligació, cara als nostres clients, per a poder mantenir-los al dia de qualsevol avanç del nostre sector.

Myvetpet – La comunicació
Com entens que ha de ser la comunicació entre la clínica veterinària i els propietaris de mascotes? Hem vist que la teva clínica està entre les primeres de Barcelona en les excel·lents opinions que deixen els vostres clients a internet, un 4,7 a Google, és el somni desitjat per a molts centres. Com ho fas?

Internet és una via de comunicació imprescindible avui dia per contactar amb el client. Però on veritablement es fa una tasca de comunicació és en el tracte personal al centre. L’opinió que puguin tenir sobre nosaltres, a part dels serveis que puguem oferir, es deu a l’equip de treball de la clínica. Nosaltres sempre anem a tractar, tenir cura i informar als nostres pacients com si es tractés de les nostres pròpies mascotes. Intentem posar-nos al lloc del propietari però sense deixar de banda el nostre paper més clínic i professional. De vegades és complicat però buscar sempre aquest equilibri crec que és la clau.

Myvetpet – El sector
Quina és la teva opinió sobre cap a on es dirigeix aquest sector? Penses que estem en una transformació d’aquest tipus de negocis cap a una major professionalització?

Sens dubte. El sector va a una amb el que reclama una societat cada vegada més conscient dels avenços científics i de la major acceptació de les nostres mascotes en tots els aspectes. Cada dia són més les persones que tenen una mascota com un individu més de la família i volen per a elles el mateix que exigeixen per a qualsevol altre membre de la família. Això ens obliga a les clíniques a disposar o poder oferir els serveis d’especialització que l’animal necessiti en tot moment. La formació del personal és una de les bases fonamentals d’aquesta transformació del sector.


Myvetpet – Com sempre, és un plaer compartir amb tu una mica d’aquest tant valuós temps i t’agraïm aquesta aportació que ens has fet avui.

Álvaro Molins, Clínica Veterinària Veteros de Barcelona
David Vargas, Myvetpet Consulting